Препоръчваме ви: 'Ако нямах лоши сънища' по Шекспир

OFFNews 16 април 2018 в 00:05 2089 0

Днес от 19:00 часа в театър "Азарян" ще бъде представен спектакълът на Лилия Абаджиева "Ако нямах лоши сънища".

Авторският спектакъл е пълно вглъбяване на режисьора в Шекспировите текстове, ефектни декори и въздействащи актьори – с някои от които Лилия Абаджиева работи от години, а други дебютират в нейни спектакли - това са само част от характеристиките на постановката, която софийската публика ще види.

В ролите се превъплъщават популярни лица от телевизионния екран като Александър Кадиев и Моню Монев, както и въздействащите актьори: Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарскии Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев. „Ако нямах лоши сънища” е неизменна част от задълбочените дългогодишни търсения на Лилия Абажиева върху Шекспир.

„С работата ми по Шекспир са свързани всички етапи от развитието ми като режисьор. Обърнах се към Шекспир още в ранните си студентски години. Светът на Шекспир ме предизвиква и възторгва едновременно, той е път за себепознание и изследване на човешкото в човека; на човека в гранична ситуация там, където абсурдът, надеждата и смъртта си разменят реплики. Шекспир през поезията и философията изразява вътрешния свят на човека. Той ни кара да вярваме, че съществува известна точка на духа, от която нататък животът и смъртта, реалното и въображаемото, божественото и демоничното престават да бъдат схващани като противоречия", споделя Абаджиева.

Ако смятате, че днес не ви е ден за театър, вижте и останалите ни предложения за интересни културни събития:

Кино

"Чаплин на остров Бали" от 20:30 в кино "Люмиер"

През 1932, преживявайки криза на средната възраст, утежнена от появата на звуковото кино, Чаплин решава да не се връща в Холивуд след турнето в Европа за представянето на Светлините на града. Вместо това заедно с брат си Сидни "забягва" на остров Бали. Островът изглежда като истински рай на спокойствието, тъй като Чаплин е на практика непознат там.

Музика

Понеделнишко парти в бар "Петък". 

Да, малко е потискащо да отидеш в бар, който се казва "Петък" още в понеделник, но и старта на седмицата се нуждае от подобаващо отбелязване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови