Представят първата българска рок антология "Цветя от края на 80-те"

OFFNews 02 юни 2015 в 17:03 3021 0

Първата антология, посветена на българския рок, с автори Румен Янев и Емил Братанов - “Цветя от края на 80-те” ще бъде представена в “STUDIO 5”. Събитието ще се проведе на 2 юни (вторник) от 22:00 ч. и е част от ХХ “Салон на изкуствата”.

Изключителната книга, която събира 249 култови текста и над 270 снимки от златната епоха на българския рок, е на издателство “Парадокс” и е носител на почетни грамоти на Асоциация “Българска книга” и журналистическото жури за “Най-значим издателски проект“ и “Издателски проект с най-голяма обществена значимост“ за 2014 г.

Събитието ще включва прожекци на култови клипове, както и изпълнения на живо на известни рок-изпълнители, сред които: Милена, подкрепена от легендарната група “Конкурент"); “Субдибула” (арт-акустика, спектакъл и видео за архивите); Любо Малковски; Ники Качаров и “Апокалипсис бенд”; Мони Воев с “Абсолютно начинаещи”; Ревю-то на Васо Гюров; “Джендема” (в актуален състав, единствено без самия Ачо); “Атлас” (Пепи Писарски, Бойко, Енил и Пепи Попов); Дони; Дечо Чипилов; Влади Хармониката; Геша от Нови Кричим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови