Постановката "Вълци" с 3 награди "Аскеер"

OFFNews Последна промяна на 24 май 2017 в 22:25 5134 0

Театралните награди "Аскеер" бяха връчени за 12-и път на церемония в театър "Българска армия". 

Постановката "Вълци" спечели три награди "Аскеер" - за режисура на Диана Добрева, за най-добра актриса в поддържаща роля - на Ивана Папазова и в категория "Театрална музика" на Петя Диманова. 

За най-добро театрално представление беше обявено "Еквус" по текст на Питър Шафър, поставено на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев" от Стайко Мурджев.

Наградата за най-добра женска роля спечели Меглена Караламбова за изпълнението си в "Разговори с мама" по Сантяго Овес от Жорди Галсеран, поставена на сцената на "Театър 199" от Венцислав Кулев.

Наградата в категория съвременна българска драматургия получи Николай Гундеров за пиесата "Пробен срок", режисирана от Тея Сугарева.

Призовете в категории "Костюмография" и "Сценография" спечели Свила Величкова за спектакъла "Малката морска сирена" от Катрин Ан по приказката "Малката русалка" от Ханс К. Андерсен, постановена от Василена Радева.

Наградата в категорията "Изгряваща звезда" взеха актьорите Боян Крачолов, Димитър Крумов и Иван Николов за изпълненията си в спектакъла "Това НЕ Е Хамлет", поставян на сцената на театрална работилница "Сфумато". 

Наградата за най-добра водеща мъжка роля грабна Свежен Младенов за ролята си в спектакъла "Великденско вино" по текст на Константин Илиев, поставена в театър "Възраждане".

Константин Илиев пък получи наградата за цялостен принос към театралното изкуство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови