Португалският драматург Педро Ейраш пристига у нас, за да гледа своя пиеса

ОFFNews 16 май 2017 в 12:46 2930 0

Авторът на пиесата „Писмо до Касандра“ Педро Ейраш лично ще гледа представлението на 18 май в театър „Българска армия“.

Традиционнитe награди "МаксиМ" за постижения в театралното изкуство, които тази година се проведоха за 25-ти път в театъра на армията, отличиха именно двамата актьори в категориите “Водеща женска роля“ и „Водеща мъжка роля“ за Вера и Жозе в "Писмо до Касандра".

Произведението на Педро Ейраш е пиеса за любов. Тя изправя лице в лице двама влюбени, разделени на стотици километри един от друг от война. Съвременна война, неназована, нелокализирана, нелогична и непочтена, мръсна война, която грабва млади невинни момчета, изкормва сетивата им, прави ги ...

По професия авторът на пиесата е професор по португалска литература в Университета в родния си град. Автор е на пиесите „Преди гущерите“, „Ухание на ябълка“, „Писмо до Касандра“ както и на романите „Шепа пръст“, „Трите желания на Октавио К.“, „Лечението“, „Бах“, „Преоткритите писма на Фернандо Песоа“ и есетата „Да забравим Фауст“, „Изкушения“, „Иконите на Андрей“, „Съзвездия“, „Платон в Ролс Ройс“.

Пиесите му са преведени, четени и поставяни в Белгия, Бразилия, България, Гърция, Испания, Кабо Верде, Португалия, Румъния, Словакия, Франция.

На 17 май Ейраш, който е бил в България за първи път през 2015 г. като гост на Литературния фестивал в НДК, ще изнесе и лекция в СУ „Св. Климент Охридски“. Посещението му в страната е по покана на Португалския културен институт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!