Почина писателят Димитър Божанов

OFFNews 30 март 2017 в 09:38 43110 0

Димитър Божанов

След продължително и тежко боледуване, рано тази сутрин този свят напусна писателят Димитър Божанов. Тъжната вест бе съобщена от негови близки в социалните мрежи.

"Той много ви обичаше и до последно мислите му бяха за вас с дълбока любов и признателност. Отиде си рано един самороден талант и една чиста и светла душа. Нека Бог му даде покой!", написаха близките му.

Димитър Божанов е есеист, публицист, мотивационен лектор, блогър и един от най-четените съвременни български автори на духовна и научно-популярна литература.

Най-известен е с книгата си „Кафе за събуждане“, която първоначално самоиздава с помощта на приятели през лятото на 2010 г. Първият ѝ тираж е разграбен за седмици и скоро след това авторът подписва с издателска къща Бард. Книгата се радва на огромен успех и десетки допечатки.

Следват заглавията „Епохата на безсмъртието“, също със забележим комерсиален успех, „Розовият слон“ и сборникът с разкази „На сбогуване будните се усмихват“. Божанов преживява свои духовни катаклизми и трансформации, за да прекрачи отвъд езотеричната философия на съвременния гностицизъм, вплетена в първите му книги, и да преоткрие християнството и православието. Разказва тази история в литературния проект „Водопад от благодат“. 

Работата на писателя е изключително лично ангажирана и е пречупена през реалния му житейски, интелектуален и духовен опит. Всичко в книгите му е преживяно, изстрадано, истинско. Споделя, че литературата за него не е самоцел, а изразно средство, чрез което дава форма на идеи, теми, философии, които намира за значими както за самия човек, така и за обществото като цяло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови