Почина Грег Олман от The Allman Brothers Band

ОFFNews 28 май 2017 в 14:05 6408 2

Снимка Wikimedia Commons

Грег Олман - един от основателите на бандата The Allman Brothers Band и пионер в южняшкия рок - почина вчера в дома си в Джорджия на 69-годишна възраст, се съобщава на уебсайта на музиканта, предадоха ДПА и Ройтерс.

The Allman Brothers Band е създадена в Мейкън, Джорджия, през '60-те години на миналия век от Грег и по-големия му брат Дуейн, който става движеща сила на бандата и един от най-почитаните рок китаристи, но умира при инцидент с мотор на 24 години.

Тя е смятана за една от най-успешните рок банди на всички времена и през 1995 г. получава място в Залата на славата на рокендрола.

Грег е фронтмен и основен автор на песните на групата, включително "Whipping Post," "It's Not My Cross to Bear," "Midnight Rider," "Ain't Wastin' Time No More" и "Melissa", а други са интерпретации на стари блус песни, включително "One Way Out" и "Statesboro Blues."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

28.05 2017 в 14:15

“The Allman Brothers Band“....страхотна банда, за жалост останала завинаги в сянката на “Eagles“.....както и да е.....един по един ИСТИНСКИТЕ рокаджии си.....отиват, много тъжно, защото с тях си отива ИСТИНСКИЯТ РОК....https://goo.gl/q2DJ8S