Почина дъщерята на известния музикант Боб Гелдоф

OFFNews 07 април 2014 в 22:30 7594 1

Пийчес Гелдоф. Снимка: theguardian.com.
Пийчес Гелдоф. Снимка: theguardian.com.

Пийчес Гелдоф, дъщерята на музиканта Боб Гелдоф, е починала днес на 25-годишна възраст.

„Болката ни е неописуема“, коментира бащата й. „Тя беше най-дивата, най-забавната, умната, духовитата и най-щурата от всички нас.“

Според полицията смъртта на дъщерята на музиканта е „необяснима и внезапна“. „Полицията е повикана в 13:35 часа на 7 април, 2014 г. на адрес близо до „Ротам“, след като е изразено безпокойство за здравето на жената“, съобщават органите на реда.

Родена през 1989 г. Пийчес Гелдоф стартира кариерата си още на 15 години, когато започва да пише колонка в списание „Elle”. Напуска дома си на 16, а по същото време започва да пише за вестниците „Telegraph“ и „Guardian“, както и за телевизионни предавания.

Тя оставя съпруга си Томас Коен и двамата си сина – Астала на една и Фаедра, който ще навърши една годинка на 24 април. Гелдоф е признавала, че има опит с наркотиците от времето, когато е била тийнейджър, но никога толкова краен.

Тя е била женена за рок музиканта Макс Дръмей, но се разделят през 2009 г. само след 6 месеца брак.

Майката й – Паула Йейтс, починала, когато Пийчес Гелдоф е била на 11 години.

Йейтс е работила като телевизионна водеща, почива от свръхдоза наркотици през септември 2000 г., след като преди години се разделя с Боб Гелдоф и започва връзка с вокала на INXS – Майкъл Хътчинс. Хътчинс умира през 1997 г.

„Помня деня, в който майка ми умря, и все още ми е трудно да говоря за нея. Просто блокирах това събитие. Отидох на училище през следващия ден, защото настройката на баща ми беше да „съм спокойна и да продължа напред“, коментира Пийчес пред списание „Elle“ през 2012 г.

Робърт Гелдоф е роден на 5 октомври 1951 г.

Той е ирландски текстописец, певец, писател, актьор и политически активист. Добива известност като вокалист на ирландската рок група „The Boomtown Rats“ през 70-те и 80-те години на миналия век.

Участвал е във филма на „Пинк Флойд“ от 1982 г. - „Стената“, като главния герой Пинк.

Гелдоф е известен с активизма си против бедността в Африка. През 1984 г. заедно с Мич Юър основава благотворителната супергрупа „Band Aid”, за да събере средства за борба с глада в Етиопия. Групата пуска супер хита "Do They Know It's Christmas?"

Бил е номиниран за Нобелова награда за мир, има почетно рицарско звание от кралица Елизабет II и много други отличия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови