Почина барабанистът на Crowded House

Христина Костова 21 май 2012 в 18:32 1799 0

Crowded House
Crowded House
Питър Джоунс, бивш барабанист на една от най-популярните австралийски групи, е починал в петък на 45-годишна възраст от мозъчен тумор. Групата, чиито популярни хитове са "Don't Dream It's Over," "Something So Strong" и "Weather With You", потвърди новината на официалния си уебсайт.
"Днес сме в траур заради смъртта на Питър Джоунс. Ще си го спомняме като сърдечен, забавен и талантлив човек, който беше ценен член на Crowded House. Той свиреше със стил и дух. Отдаваме му чест и изпращаме любовта си и най-добрите си пожелания на семейството и приятелите му."
Crowded House  са основани през 1985-та година от Нийл Фин, а Питър Джоунс е част от тях от 1994-та, когато оригиналният барабанист Пол Хестър напуска, до 1996-та, когато се разпадат. Хестър се самоубива през 2005-та след като изпада в тежка депресия. Когато групата се събира отново през 2007-ма Питър Джоунс не участва в реюниъна и е заместен от Мат Шеръд. Нийл Фин е постнал в Туитър следното съобщение:
"Изключително натъжен съм да узная, че Питър Джоунс е починал. Чудесен човек и прекрасен барабанист. Почивай в мир, Пийт!"
 
Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови