Почина Анди Флечър от Депеш мод

OFFNews 27 май 2022 в 06:03 3098 1

Флечър
Анди Флечър

Основателят на британската група "Депеш мод" Андрю Флечър почина на 60-годишна възраст.

Късно снощи групата публикува в социалните мрежи съобщението за кончината на музиканта, в което се казва: "Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството и групата Анди "Флеч" Флечър. Флетч имаше истинско златно сърце и винаги беше насреща при нужда от подкрепа, оживен разговор, добър смях или студена бира".

Групата е създадена в края на 70-те годишни на миналия век в Базилдън. "Депеш мод" има 14 студийни албума в челната десетка на класациите в Обединеното кралство и международен успех с песни като Enjoy The Silence, Personal Jesus и Just Can't Get Enough.

Анди Флечър е роден през 1961 г. в Нотингам, но се премества в Базилдън, където в края на 70-те години създава групата Composition Of Sound заедно с Мартин Гор и Винс Кларк. С привличането на певеца Дейв Гахан те променят името си на „Депеш мод”.

Флечър участва във всички студийни албума на групата до момента, включително Songs Of Faith And Devotion през 1993 г. и Ultra през 1997 г., които достигат до първото място в класацията за албуми в Обединеното кралство.

През 2020 г. групата е въведена в Залата на славата на рокендрола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

27.05 2022 в 11:28

...лека му пръст..."Да ПЕЕШ не мОЕш",освен,че не можеха да пеят,друго за тях няма....
 
X

Да помогнем на украинските деца!