Перкусии на живо, африкански и латино ритми със здрав бас ще разтърсят сцената на Vola Open Air

Проектът Afrik Futurism обещава запомнящо се шоу

ОFFNews 12 юли 2017 в 13:13 3908 0

Дългогодишните любимци на австралийската музикална сцена Kenyaa, Mista Monk и Future Roots, обединени в триото Afrik Futurism се присъединяват към списъка с артисти на тазгодишния Vola Open Air.

Музиката им съчетава африкански и латински ритми, преплитащи се с тежки бас звуци, а перкусиите на живо придават уникалния характер на изпълнението на австралийците.

Kenyaa обича джаз, соул и фънк. Неговият проект "Тhe Bird", известен с динамичните си изпълнения, се смята за първото живо електронно изпълнение в Австралия. Заедно с "птицата" Kenyaa обикаля Австралия, Европа и Америка.

Future Roots черпи от богата музикална традиция под менторството на майстори на ударните инструменти в Австралия, Куба, Сенегал и Индия. Излиза на една сцена с международни музикални икони Yotho Yindi, Luciano и JBOOG по концерти из целия свят. В Австралия често може да бъде забелязан да свири със собствената си група за перкусии в нощни клубове и на ъндърграунд събития.

Mista Monk има зад гърба си 16 годишен опит като MC и продуцент. Той обикаля по фестивали из цяла Европа и Африка. По време на тези обиколки става свидетел на процъфтяващата клубна сцена в Африка и развива здравословна мания по африканската електронна музика. На родната сцена в Австралия е разпознаваемо лице, чиито мощен рап може да бъде чут както по клубове и фестивали, така и на записи.

Шестото издание на Vola Open Air ще се състои на 28 и 29 юли в красивия природен парк Врачански Балкан, на историческия връх Околчица.

Промо билетите вече са изчерпани, а редовните пропуски са на цена от 25 лева в мрежата на Eventim.

Повече информация за фестивала ще намерите в официалния сайт на Vola Open Air.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови