''Пътеводител за свързване със себе си''

OFFNews 26 юни 2023 в 23:25 907 0

Бял лист

Снимка Театър на сетивата

Бял лист

Сетивно преживяване „Бял лист“ и наречено събитието, което ще състои на 30 юни в „Топлоцентрала“. Ще отпразнуваме силата на изкуството да пробужда, казват организаторите от „Театър на сетивата“.

„Бял лист" е общо творение между театъра и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за „жените сървайвърс“, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър“, коментират организаторите. Като резултат от тези творчески срещи се появява „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гедната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието. Наръчникът ще бъде представен на 30 юни.

Програмата предвижда „Сетивно пътуване в парка“, имерсивно преживяване за събуждане на въображението и обонянието, първо докосване до инсталацията „Розов облак“ на Рада Якова за видимата и невидимата сила на жените, рисуване на портрети от Рада Якова с аудио пътешествие.

Гости на събитието са Angel & Olaija, Elve&Fille и Рейчъл Роу, която ще представи новия си албум „Лилия”.

„Бял лист“ е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си. Това е покана за отваряне на нова страница и припомняне на силата ни като творци на собствената ни реалност“, разказват от „Театър на сетивата“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки