Пърформънс в подкрепа на жените жертви на домашно насилие представя Театър на сетивата

OFFNews 16 октомври 2023 в 15:18 788 0

Бял лист

Снимка сдружение Глобал Вижън Съркъл

Бял лист

Имерсивният движенчески пърформънс БЯЛ ЛИСТ представя творчеството като терапевтичен метод в подкрепа на жени, преживели домашно насилие
Спектакълът ще се играе на 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен дом - Красно село, съобщават организаторите.

Това е заключителна част на интердисциплинарния социално-артистичен проект със същото заглавие на сдружение Глобал Вижън Съркъл в подкрепа на жените, преживели домашно насилие.

Имерсивният (потапящ в действието си) пърформанс БЯЛ ЛИСТ, в който публиката влиза индивидуално, лично се среща и взаимодейства с артистите, е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

Проектът БЯЛ ЛИСТ включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си, в който заедно участват жени - артисти и жени, преживели домашно насилие.

БЯЛ ЛИСТ е общо творение между „Театър на сетивата София“ и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър. Като резултат от тези творчески срещи се роди „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гледната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието ни, както и имерсивният пърформънс “БЯЛ ЛИСТ”. 

КОГА: 28 и 29 октомври – ПРЕМИЕРА от 18:00 до 21:00 ч.
КЪДЕ: ОКИ Културен дом – Красно село
Продължителност: 60 мин.
!!! Публиката влиза в представлението индивидуално и лично се среща и взаимодейства с артистите, затова е необходимо ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на дата и конкретен час.
Билети: 60 лв. на www.sensorytheatresofia.com
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община – Столична програма „Култура“ и на Национален фонд „Култура“ по програма ВРЧКО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!