Пънко нема умре - концертът на Хиподил, Ревю, Нова генерация и Контрол в снимки

OFFNews 23 април 2018 в 14:45 8769 0

Повече от 8000 души гледаха концерта на Хиподил, Ревю, Нова генерация и Контрол в "Арена Армеец" през изминалия уикенд.

Залата бе изпълнена от хора на всякакви възрасти, а на сцената си посрещна повече от 40 музиканти – бивши и настоящи членове на култовите банди, някои пристигнали специално чак от другия край на света.

Над 70 песни в шоу, продължило повече от 5 часа, върнаха във времето с усмивка хилядите в залата. Няколкостотин души гледаха концерта и онлайн от различни точки на България и по света.

Шоуто започна точно в 19.00 ч. Първи на сцената излязоха музикантите от “Нова генерация”, а зад микрофона достойно застана Тери от “Alien Industry”. Прозвучаха култовите парчета „Скорпионите танцуват сами“, „Изповед“, „Само двама“ и други чудесно допълнени с ефектна мултимедия. От време на време се прокрадваха и архивни кадри, които връщаха феновете в спомени, а духът на Митко Воев премина през целия концерт.

Последваха “Ревю” с действащата си вокалистка Кристина Серафимова, която демонстрира чудесно присъствие, глас и визия. Бандата се разписа с някои от емблематичните си парчета, сред които „Мухите“, „Волни до гроб“, „Чичо“. На финала на сета им мощно се включи и Милена Славова, която заедно с “Ревю” изпълни „Цветя от края на 80-те“ и „Ала-бала“. Съвсем за финал и с други музиканти тя изпълни още „Истина“ и „Ха-ха“, с което буквално подлуди феновете.

Само след минути на сцената стъпиха “Контрол” с новия си вокалист Иван Гатев, който също присъстваше много уверено, енергично и с чувство за хумор. Всички музиканти бяха облечени с бели ризи, червени вратовръзки и къси панталони, а представянето им бе изключително стегнато, позитивно, професионално. В края на сета им, като ураган на сцената влетя и Кольо Гилъна, който се разписа гръмко със “Seek and destroy” на Metallica. Последваха „Леле, како“ и „Най-щастливият ден“ - изпълнени в един глас от цялата залата.

В паузата преди „Хиподил“ зад барабаните изненадващо седна и заслужено прикова вниманието 7-годишният Рангел, който демонстрира завидни умения, при това с гипсиран глезен.

Финалът на това наистина историческото шоу поставиха “Хиподил”-ци – общо 8 души на сцената, заедно с брас секцията, водена от Михайл Йосифов. Още с първите акорди залата запя с цяло гърло добре познатите - “Жената”, „Скакауец“, „Бира с водка“,“Ицо Петрофф”, а култовите парчета се редяха едно след друго. След кратък бис, точката на концерта бе поставена с емблематичната „Бате Гойко“, а малко преди това Светльо Витков покани на сцената за общ поклон и всички музиканти, които някога през тези 30 години са били част от “Хиподил”.

Легендарните групи с култов статус, основоположници на българският ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век доказаха, че пънкът в България е жив, а и че има надежда с тези над 8000 души в залата!

Снимки: Орлин Николов / Димитър Алексов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови