Паметникът на Тодор Колев ще бъде открит през август

OFFNews 05 февруари 2014 в 19:36 5770 3

Проект за паметника на Тодор Колев.
Проект за паметника на Тодор Колев.

Кампанията на Инициативен комитет „Народ" за събиране на пари за паметник на Тодор Колев приключи със събирането на сумата от 70 000лв.

Паметникът на великия български актьор ще бъде издигнат в градската градина на родния му Шумен до средата на 2014 г. Очаква се той да бъде открит на 26 август, рождения ден на Тодор Колев.

Шуменци събраха 10 000 лв. от дарения, а концерт в заведение „Строежа“ в Студентски град, в който взеха участие Стефан Вълдобрев, Камен Воденичаров, Миленита, Сърмата Хари и др., набави още 1100 лв.

По-голямата част от сумата по проекта „Да запомним Тодор Колев" – 60 000 лв. - беше дарена от шуменската компания „Фикосота интез“.

Владислав Григоров от Инициативен комитет „Народ" коментира: „Преди година ни напусна един колос, един радетел, един основоположник на българското велико кино, театър, музика и шоубизнес! Благодарим на подкрепилите кампанията, защото с тяхна помощ ще може и децата ни да знаят, че някога един велик Шуменец е живял и е оставил следа след себе си в сърцата и града ни!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!