Откриват XXVI годишна изложба на художниците в район 'Изгрев'

OFFNews 19 октомври 2021 в 09:57 1136 0

Кметът д-р Делян Георгиев награждава миналогодишният носител на голямата награда Людмила Дамянова

XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев”, ще бъде открита утре в 18 часа в Интерпред. Тази година изложбата се провежда под надслов “Традицията среща бъдещето“. 

Събитието се провежда под патронажа на кмета на района д-р Делян Георгиев. 

Изложбата на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев”, се е превърнала в традиция за столицата и вече цели двадесет и шест години събира множество творци на изящните и приложните изкуства. 

Софийският район “Изгрев” е известен като българския Монмартър. В своята малка територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях представят в традиционната изложба свое произведение, създадено през последните две години и участват в надпревара за специалните награди на районния кмет. 

За втори път посетителите ще могат да видят и “Кът на чуждестранното изкуство”. В него държавите с дипломатически мисии на територията на „Изгрев“ представят по една картина, посветена на страната им или създадена от техен автор. 

От 20 октомври – 15 ноември експозицията ще бъде изложена в галерийното пространство на Арт – Плейс на бул. “Драган Цанков” № 36. Изложбата се организира от СО – район „Изгрев” и се осъществява със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД. 

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков