Оперната прима Красимира Стоянова отново ще изпълни главната роля в ''Ариадна на Наксос'' във Виенската опера

OFFNews 18 януари 2024 в 15:41 1451 0

Красимира Стоянова

Снимка Личен архив

Красимира Стоянова

Българското сопрано Красимира Стоянова ще започне творческата си 2024 г. с изпълнение на главната роля на Ариадна в представлението на „Ариадна на Наксос” на Рихард Щраус на сцената на Виенската държавна опера (Wiener Staatsoper) на 21, 24 и 27 януари, съобщиха от екипа на певицата.

Премиерата на новата постановка на „Ариадна на Наксос” на Рихард Щраус се състоя на сцената на Миланската скала на 15 април 2022 г. Тогава в нея участваха две от най-талантливите български оперни певици: звездното сопрано Красимира Стоянова в ролята на Ариадна и мецосопраното и солистка на Виенската държавна опера Светлина Стоянова в образа на Драяде.

Красимира Стоянова е носител на почетната титла „Камерзингерин“ на „Щатсопер Виена“ и е постоянен гост-солист на австрийската опера. Българското сопрано пее често и на сцените на „Метрополитън“ и „Карнеги хол“ в Ню Йорк, Кралската опера „Ковънт Гардън“ и „Ройъл Албърт хол“ в Лондон, в „Миланската скала“, „Дойче опер“, „Концертхаус“ в Берлин и др. През годините е работила под диригентството на Рикардо Мути, Зубин Мета, Марис Янсонс, Жорж Претр, Колин Дейвис, Бернард Хайтинк, Сейджи Озава, Мюнг-Вунг Чунг, Франц Велзер-Мьост, Фабио Луизи, Даниеле Гати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика