Огромен интерес към концерта на Arctic Monkeys, сайтът за билети блокира

Ружа Райчева 25 ноември 2021 в 16:03 6260 0

Часове след пускането на билетите за първия концерт на Arctic Monkeys у нас в продажба, платформата ticketstation.bg блокира. Множество потребители се оплакаха в социалните мрежи, че сайтът се е сринал и е функционирал нормално по-малко от 10 минути общо.

Концертът на нашумялата британска инди рок Arctic Monkeys се очаква да бъде на 12 август догодина в Бургас, на пристанището. 

В момента опциите за закупуване на билети в сайта на ticketstation.bg са две: обикновен билет на цена 120 лв. и VIP билет на цена 200 лв., но при опит да се закупи билет се изписва съобщение, че билетите са разпродадени или временно разпродадени.

Стандартните билети първоначално бяха обявени на цени между 88 и 120 лв., като по-евтините явно бързо са се разпродали. 

Организаторите на концерта от Fest Team съобщиха към девет и половина, че причината за прекъсването на работата на билетната платформа е бил трафикът от "над 8 000 000 заявки в минута от чуждестранни сървъри".

"Прекъснахме работа, за да защитим вашето право да закупите билети на обявените от нас цени, вместо да ги откривате в чуждестранни сайтове с неправомерно завишена стойност", казаха още от екипа на Fest Team. 

Arctic Monkeys са Алекс Търнър, Джейми Кук, Ник О'Мали и Мат Хелдерс. Четиримата се събират в Шефилд през 2002 г., имат общо шест студийни албума, а последният – Tranquility Base Hotel + Casino излиза през 2018.

Освен Бургас, Arctic Monkeys ще пеят и в Прага, Пула (Хърватия) и Истанбул, като част от турнето си, като местни организатори разказват, че и там билетите са били продадени за броени минути след пускането им в продажба днес, предаде e-Burgas.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови