''Официален офис на ДПС'': Морфов надраска и вратата на директора на Народния театър

Ружа Райчева 10 януари 2023 в 10:43 5202 5

Велислава Кръстева

Снимка Архив

Велислава Кръстева

През почивните дни режисьорът Александър Морфов отново е драскал по вратата на кабинета на пиара на Народния театър Велислава Кръстева, но този път е писал и по вратата на директора на Народния театър Васил Василев, съобщиха източници на OFFNews.

Днес Морфов потвърди, че той е извършителят в интервю за сайта "Площад Славейков". На вратата на Кръстева той е написал "Приемна на ДПС", а на Василев - "Животът е прекрасен" и "Официален офис на ДПС". Източници на OFFNews от Министерството на културата още вчера потвърдиха случката, но от Народния театър отказаха да дадат коментар по въпроса, а Велислава Кръстева и Васил Василев не си вдигат телефоните.

Кръстева е дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии, бивш зам.-министър на културата и настоящ пиар на Народния театър. На 29 октомври вратата на кабинета ѝ осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие Морфов отново си призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

На 17 ноември Васил Василев започна разследване на скандала и назначи временна комисия, която да разпита служителите на театъра, да събере писмени обяснения и видеозаписи на ситуации, в които Морфов е обиждал Кръстева. 

Морфов твърди, че целта е да го накарат напусне театъра, но той не планира това.

В днешното интервю режисьорът се заканва, че ще продължи с тези акции и че има и надписи в президентството, Народното събрания и Министерския съвет, защото "така повече не може да се живее".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

10.01 2023 в 13:45

Реакцията на Морфов е отговор на факта, че некултурните завладяха знакова културна институция. Ако всички хора на изкуството реагираха като него, ситуацията щеше да е различна.

5827

3

pisnamiotmutri

10.01 2023 в 11:59

Явно калинките на ДПС са по-важни от актьорите. Толкова по темата култура.

11462

2

dardorel

10.01 2023 в 11:35

Този път грамотно ли го написа?...че предния път беше прекалил с руZZката водка...

1000

1

Kirilov

10.01 2023 в 11:04

Драскате Вие. Сашо прави нещо съвсем друго, но продажните Ви мозьци не го разбират
 
X

Подкастът на OFFNews