Нашият автор Здравка Евтимова с осма книга в САЩ

OFFNews 17 февруари 2020 в 16:57 2836 0

Романът на нашия автор Здравка Евтимова "You Can Smile on Wednesdays" ("Може да се усмихваш в сряда") е публикуван в САЩ от издателство Fomite Books.

В България книгата излезе през 2015 г. със заглавие "Една и съща река" - издание на "Жанет-45", и стана "Роман на годината" в конкурса на фонд "13 века България". 

По предложение и в превод на английски език от автора заглавието на американското издание на романа е взето от стихотворението на Силвия Недкова "Човекът от отсрещната страна".

Това е четвъртата книга на Здравка Евтимова, която издателство Fomite Books - САЩ издава. Нашият автор има общо осем издадени книги в САЩ.

„In the Town of Joy and Peace” („В града на радостта и мира”) от Здравка Евтимова бе публикуван в началото на март 2017 г. Романът е поставен от критиката в категорията literary fiction. В тази категория критиците включват произведения с фокус върху психологически издържаното изображение на героите и острите коментари на социалната действителност. Това е роман за мъчителната борба на малкия човек срещу големите предателства и мизерията, история за три жени в малкия Радомир - града на „радостта и мира”. В България книгата е публикувана от издателство „Сиела” със заглавие "Арката".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови