Най-големият фестивал за ледени фигури в света започна в Китай (галерия)

ОFFNews 05 януари 2018 в 13:41 4902 0

Днес бе открит Фестивалът на ледените фигури в Китай. За поредна година стотици хиляди квадратни метра побраха най-красивите образи от лед, които създават фантастична атмосфера.

Дом на фестивала е град Харбин, Североизточен Китай, център на провинция Хъйлундзян. Разположен е на южния бряг на река Сунхуа, а населението му е близо 10 млн. души. Това е най-студеният град в страната, а температурите там падат до -35 градуса по Целзий.

Невероятни светлини придават уникален характер на всяка ледена скулптура, а цялостния вид на създадения малък град прилича на магична приказка. 

Около 10 000 души са направили и помагат за поддръжката на ледения свят, който заема пространство за близо 84 футболни игрища.

По-рано през седмицата артистите се събраха на мястото на фестивала, за да направят последните детайли върху ледените си скулптури. Някои от фигурите изобразяват исторически и световни забележителности като пекинския Храм на небето и Червения площад в Москва.

Някои от произведенията от лед имат внушителни размери, с което китайският фестивал се отличава от всички останали в света. Той е и най-големият такъв в света и се провежда ежегодно от 1983 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови