Над 70 документални филма на Фестивала за документални филми Master of Art

ОFFNews 26 март 2019 в 12:28 2830 0

От 4-ти до 25-и април в София, Пловдив и Варна ще се проведе четвъртото издание на Фестивала за документални филми в Югоизточна Европа Master of Art.

Българският документален филм „РОКЕНДРОЛ” на режисьора Борислав Колев ще даде старт на фестивала на 4 април от 18:00 ч. в кино „Люмиер Лидл“, заедно с „Климт и Шиле: Ерос и Психея“ на режисьора Микеле Мали, отново на 4 април в „Люмиер Лидл” от 20:00 часа.

„РОКЕНДРОЛ“ е изграден върху спомените на членовете на легендарни рок групи от 80-те години, сред които „Ревю“, „Ера“ и „Ахат“, които въпреки че са се зародили в ъндърграунда, се превръщат в носители на обществената промяна.
В програмата на фестивала ще бъдат представени над 70 документални филма за изкуството, а мотото на тазгодишното издание е „Изкуството отива на кино“. Създател на Master of Art е режисьорът и продуцент Найо Тицин.

Целта на Master of Art е да представя най-добрите документални филми в областта на изкуството и културaта, рекламни арт продукции и др., създадени по света през последните години. По този начин фестивалът се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни. Сред тях са филми за творци като Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Реицо Пиано, Мис вам ДерРое, КевинРош, Банкси, Огюст Роден, Климт, Шиле, Рафаело и много други.

Проф. Божидар Манов, член на журито на Master of Art съобщи новината, че тази година Гилдия „Критика” към Съюза на българските филмови дейци ще връчи своя награда на критиката за филм от програмата на Master of Art.

Master of Art се организира от продуцентска компания „Спотлайт“ и Фондация Master of Art в партньорство с НДК.

Фестивалът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община, а съпътстващата програма е част от Календара на културните събития на София за 2019 г.

Любителите на киното могат да закупят билети на цени 6 лв. и 8 лв. Фестивалът предлага абонаментни карти MASTERPASS на цени от 40 лв. и 32 лв. (за ученици и пенсионери). MASTERPASS дава достъп само до прожекциите от фестивала в кината „Люмиер Лидл“, „Одеон“ и Дом на Киното.

Местата на притежаващите MASTERPASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди началото на прожекцията. Билети за Master of Art можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg. на цени от 6 и 8 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews