На последния си концерт Лили Иванова каза на публиката: Останах в България и не съжалявам

Кубрат Пулев излезе на сцената

OFFNews 05 декември 2022 в 08:53 19458 0

Последният концерт на Лили Иванова в Армеец

Снимка Личен профил във Facebook

Последният концерт на Лили Иванова в Армеец

„Благодаря ви от цялото си сърце. Искам само да ви кажа, че когато навремето имах възможност да замина и да не се върна, предпочетох да остана в България и не съжалявам. Обичам ви“. С тези думи завършва кулминационният концерт от националното турне на Лили Иванова. Събитието бе в изпълнената до краен предел най-голяма българска зала „Арена София“.

Твърди се, че това е последният ѝ концерт в нейната кариера.

Звездата на българската поп музика изпява 16 песни, които са своеобразна разходка из цялата ѝ над 60-годишна творческа кариера. Концертът започва с най-новото от репертоара ѝ – „Без контрол“, „Чуй душата ми“, „Животът“. Следва „Студ“ – песен от 1989 г., която зазвучава в нов аранжимент, както и „Ако спра да обичам“. След „Искам те“ залата е на крака и аплодира „Този свят е жена“, „Невероятно“, „Бурната река“. 

След изпълнението на един от най-големите хитове от последните 15 години – „За тебе бях“, Лили казва:

       "Аз попях доста, но да видим заедно какво ще направим“.

Цялата зала в хор пее „Щурче“, „Детелини“, „Панаири“, „Предупреждение“ и „Ветрове“ – още една песен, която се завръща в концертния репертоар на Лили Иванова с ново звучене, със соло на цигулка. „Присъда“, песента, в която Лили Иванова пее „Последната ми дума ще е песен“, слага финалната точка.

Изненадата е в края на концерта, когато на сцената се появява Кубрат Пулев, а Лили го представя като „един много голям българин“.

„Ти си уникална. Всички присъстващи знаят колко емоции даваш, колко любов, колко щастие на всички нас, на цяла България. Ти си феномен в българската музика. Ти си уникална и ще си позволя да говоря от името на всички – че много те ценим и много те обичаме“, казва бившият национален състезател. 

Освен огромен букет от български рози, Лили Иванова получава от Пулев и копие на амфора от златното тракийско съкровище.

„Понеже Лили е едно истинско съкровище, Лили, това е подарък за теб. Опитах се да взема оригинала, но охраната е много сериозна“, шегува се спортистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови