Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Музиканти започнаха подписка в подкрепа на клуб Терминал 1

Те са против затварянето на клуба на 1 януари 2023 г., поискано от собствениците, които планират да използват помещението с друга цел

Венци Мицов 09 декември 2022 в 08:33 4966 0

Клуб

Снимка Клуб "Терминал 1"

Клуб "Терминал 1"

Петиция в подкрепа на клуб "Терминал 1" в София започнаха български музиканти.

Клубът, менажиран от Мартин Михайлов, трябва да затвори на 1 януари 2023 г, защото собствениците искат да използват помещението за друго. (Подробности вижте тук.)

Подписката стартира преди час. Всеки може да се включи и да подкрепи петицията. Неин инициатор е фронтменът на "Jeremy?" Ерсин Мустафов. Ето как е мотивирана тя:

"През годините Терминал 1 даде сцена, надежда и смисъл както на публиката, така и на над 150 артисти от България и чужбина.

Превърна се в дом, който еднакво ласкаво приема ъндърграунд и утвърдени, локални и световни артисти от почти всички жанрове. Терминал 1 е и мястото, на което идват директно от летището чужденците, които търсят приемственост между различните култури и място, което да припознаят като част от европейската, а и световната клубна сцена.

Остров на интернационалност, на спокойствие, че има една точка в София, където си европеец, гражданин на света, който и у дома има къде да се забавлява като в Берлин или Лондон. Терминал 1 е продукт на задълбочено изследване на музикалната сцена на развитите пазари и успя да въведе практики, повлияни от едни от най-популярните клубове в Европа и по света.

Терминал 1 е причината да сме тук. Да оставаме.

Затова и Терминал 1 трябва да остане, защото няма алтернатива като концепция, бранд и позициониране. Като гражданско общество, обединено от споделени идеи и ценности, вярваме, че имаме мисия да се застъпим активно за опазването на Терминал 1, както сме виждали много пъти да се случва с подобни сцени по света..

Ако вярвате, че Терминал 1 е важен за развитието на града ни, на сцената в България и на общността ни, подкрепете и разпространявайте тази петиция и апел да запазим клуба си точно там, където е вече 9 години".

Очаква се освен петицията да има и различни акции на музиканти в София, изразяващи подкрепата си за емблематичния софийски клуб, приютявал наши и световни звезди на контракултурната сцена, като "Лайбах", Ману Чао, "Дубиоза колектив", "САРС".

Петицията се намира на този адрес:

https://www.peticiq.com/terminal_1_za_da_ostanem?u=6523583&s=98717418

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews