''Молим, разберете - не можем да ви пуснем!'': CineLibri предлага компенсации за зрителите без сертификати

Създалата се ситуация не е по наше желание. Разграничаваме се от начина, по който е наложена - без време за реакция, без диалог, без стратегия, пишат организаторите на фестивала

OFFNews 20 октомври 2021 в 16:17 3472 0

С молба за разбиране и предложение за компенсации се обърнаха от кино-литературния фестивал CineLibri към зрителите, които нямат зелени сертификати за COVID-19.

"Поради нововъведените противоепидемични мерки бихме искали да се обърнем към вас с молба да проявите разбиране към създалата се ситуация, с която се налага да се съобразим, за да запазим собственото си здраве и това на околните" - пишат оттам и предлагат следните варианти за компенсация на хората, които нямат сертификат и не искат да се ваксинират:

- срещу всеки закупен билет да получат безплатен достъп до Neterra.TV+ за филм по ваш избор;

- срещу всеки закупен билет да получат безплатен билет след отпадането на мерките за всеки филм от програмата, който е в регулярно разпространение ("Дюн", "Бенедета", "Влюбеният Айфел", "Три етажа", "Изгубени илюзии", "Денят на флага", "Историята на жена ми" и др.);

- срещу всеки закупен билет да получат акредитация с достъп до филми от програмата на "Синелибри" 2022;

- срещу всеки закупен билет да получат безплатно книга по избор на издателство „Колибри“ на близка стойност;

- да бъде възстановена сумата купения билет от касата на залата, от която е купен, или онлайн.

Цените на билети, купени след 19 октомври - денят, в който излезе новата заповед на здравния министър, спираща достъпа на хората без сертификати до кина, молове, ресторанти - не се възстановяват.

За церемонията по награждаване в Зала 1 на НДК и двата филма, които ще бъдат излъчени там на 21 октомври от 17:30 и 19:30 ч. се организира пункт за бързи тестове от лаборатория "Кандиларов" на цена 10 лева. В тази връзка от фестивала приканват зрителите да дойдат 30 минути преди прожекцията.

Като допълнителен бонус към всички зрители излъчването на филмите в Neterra.TV+ ще продължи една седмица допълнително след 31 октомври.

Фестивалът продължава присъствено във всички зали по график до 31 октомври.

"Бихме искали да подчертаем, че създалата се ситуация не е по наше желание и категорично се разграничаваме от начина, по който тя е наложена – без време за реакция, без диалог, без стратегия. Поради мащабната организация и логистика с множеството киносалони и разпространители, както и предвид липсата на елементарна подкрепа от Министерство на културата и Министерство на здравеопазването, ще сме ви безкрайно благодарни, ако изберете опция, различна от възстановяването на суми за закупени билети. Вярваме, че ако сте зрители на фестивала, го цените и ще ни подкрепите. При всички случаи ви благодарим за доверието и даваме дума, че ще удовлетворим желанието за обезпечение на всеки зрител, щом това се налага поради създалата се ситуация", завършват от фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !