'Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър' събра 72 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада

OFFNews 30 декември 2019 в 16:22 3749 0

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" - деветият и последен епизод от култовата космическа сага, запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции.

През последния уикенд на годината филмът, режисиран от Джей Джей Ейбрамс, е реализирал 72 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Общите приходи от "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" в домашния бокс-офис възлизат на 362 милиона долара, а в международния - на 725 милиона долара.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема приключенският филм "Джуманджи: Следващо ниво" с 35,3 милиона долара, следван от "Малки жени" на режисьорката Грета Гъруиг с 16,5 милиона долара.

Челната петица в бокс-офиса се допълва от анимациите "Замръзналото кралство 2" и "Шпионски бъркотии". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 16,5 милиона долара и 13,2 милиона долара.

Анализаторите отчитат, че общите постъпления в северноамериканския бокс-офис през последния уикенд на годината възлизат на 200 милиона долара - повишение с 6,3 процента спрямо същия период през 2018 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови