Quantcast

„Между Нирвана и Самсара“ - фото изложба на Атанас Куцев (галерия)

ОFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 15:51 5039 1

1/1

Снимка Атанас Куцев

Варанаси, Индия, крайбрежието на свещената река Ганг.

Непал и Индия са популярни дестинации за хора, които се занимават с йога и медитация, за търсещите различен път и различно усещане в живота си.

Такъв е и случаят на младият фотограф и видео оператор Атанас Куцев.

В края на 2013 г. заминава по програмата EVS (Европейска доброволческа служба) на Европейския съюз, за да преподава английски език на будистки монаси в Катманду, Непал. Пътуването е провокирано от еднообразния живот, който често всички ние живеем, и е чудесен повод да напуснеш работата си в офис и да започнеш да правиш това, което обичаш.

"Живях известно време в манастир наред с 80 будистки монаси. Направих 10-дневен преход в Хималаите до 4130 м. Яздих слон и камила. Возих се в кану, в препълнен с индийци влак, във високоскоростна моторна рикша, в раздрънкан автобус по пътища без асфалт и маркировка. Никога нямахме резервация за хотел, нито идея кога точно ще пристигнем там, където сме намислили. Пътят беше отворен пред нас", разказва Атанас.

Изложбата "Между Нирвана и Самсара" разказва истории от улицата, от манастира, от живота на Изток. Истории за щастието и бедността, за необременеността, за духовността и глобализацията.

Откриването на изложбата ще се състои днес от 19:00 във Фото Синтезис Арт Център.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 21:22

Браво Атанасе, само нагоре , моето момче, гордея се с теб ! Все пак , никой друг от учениците ми не е стигал толкова високо и далеко !