Метъл бандите LEPROUS, MONUMENTS и KALANDRA с концерт на 3 март в Joy Station

OFFNews 28 февруари 2023 в 09:03 1228 0

LEPROUS

Снимка LEPROUS

LEPROUS

Прог метъл машините LEPROUS пристигат за концерт в София.

Това ще се случи навръх националния празник на България 3 март, а мястото на събитието ще е зала "Joy Station" в София.

Концертът на бандата в София е част от тяхното европейски турне, а организаторите от The Wrong Bar предупреждават, че 70 процента от билетите вече са изкупени.

LEPORIUS са доста продуктивна група. Традиционно от създаването си през 2009 година те издават по един албум на всеки 2 години. ПОследният им албум се нарича "Aphelion" и излезе през 2022 година.

„Това е най-разнообразният ни албум” - казва лидерът на групата Ейнар Солберг, а критиката приема "Aphelion" изключително позитивно. „Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като LEPROUS”, пишат в знаковото списание "Prog".

Английската банда MONUMENTS наскоро издадоха четвъртия си албум "In Stasis" (2022). Музиката на бандата е микс от здрави китарни рифове и разчупен барабанен ритъм, а вокалната линия редува неометълското чисто емоционално пеене и ревове.

KALANDRA са вече познати за родната публика, защото наскоро откриха концерта на Wardruna в Пловдив .

Групата е силно повлияна от нордическия фолклор. Дебютът им е през 2020 с албумът "The Line".

Програмата за 3 март е следната:

18:30 – Отваряне на врати на клуб Joy Station
20:00 – Kalandra (Nordic Folk)
20:45 – Monuments (Progressive Metal / Djent)
22:00 – Leprous (Progressive Metal)
23:45 – Oчакван край

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, в The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 2 март билетите струват 45лв. Ако останат билети, от полунощ на 3 март, както и на място ще са по 55лв. Деца до 12г включително влизат без билет, но задължително трябва да бъдат с родител (придружител) и попълнени съответните документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови