Leecher излизат преди Turisas на концерта им в София

OFFNews 03 април 2018 в 10:35 1723 0

Унгарската група Leecher ще подгрява концерта на Turisas в София на 6 май. Концертът ще бъде в столичната зала Mixtape5 с начален час 19:00.

И двете групи идват след специална покана от страна на организаторите и ще представят най-доброто от своето творчество!
Leecher е унгарска Symphonic/Cello Metal група. Музиката им се базира на женските вокали и чела, акомпанирани от ударни и оркестрални мотиви. Създадени са преди 10 години и като повечето групи в началото репертоара им включва кавъри на любими песни.

Не след дълго в репертоара им започват да се появяват авторски песни, които започват да доминират и свеждат съществуването на някои кавъри, изпълнявани по специални поводи. След много работа и търсене на себе си, бандата прави сериозен завой и в периода 2012-13 отваря нова страница, довели и до сериозни промени в състава. Следват нови концерти, участия в Италия и спечелването на унгарския конкурс HammerWorld (2014), вследствие на който групата записва и първия си студиен албум.

От тогава до момента бандата работи непрестанно: концертира, записва клипове, издава дори LP с акустични аранжименти и унгарски текстове на някои песни и разбира се, работи неуморно по следващия си албум.

Билети за концерта може да откриете в мрежата на Eventim в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови