Културният фестивал "Нощ/Пловдив" се завръща

ОFFNews 07 юли 2016 в 15:22 5676 0

Емблематичният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща за дванадесетото си издание на 23-и и 24-и септември, за да приобщи хиляди жители и гости на културната столица на страната към нейния кипящ и цветен живот.

В рамките на традиционната септемврийска "Нощ на Пловдив" всеки може да се включи в пет основни подпрограми – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“, програма за най-малките посетители - „Малката нощ“, както и специалния за 2016 г. акцент - програмата „Отворени изкуства“.

Различните направления ще предложат богата културна палитра от специално селектирани места, активности и артистични творби.

Повече детайли за тазгодишното издание на фестивала очаквайте съвсем скоро.

"Нощ/Пловдив" се организира от фондация „Отворени изкуства“, които дават начало на първото издание, без аналог в страната, през 2005 година. Програмата на Нощта в последните години включва над 70 локации и повече от 100 събития за двете вечери на фестивала.

Събитието е знаков фактор в развитието на съвременния културен живот в България, като събира хиляди хора всяка година в града на тепетата и се превръща в платформа за нови идеи и колаборации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!