Култовата пънк-рок банда Hladno Pivo с първи концерт в България

OFFNews 10 януари 2017 в 14:01 5354 0

На 25 февруари в голямата зала на клуб "Mixtape 5" за първи път у нас гостува едно от култовите имена на западно-балканската рок сцена – хърватите Hladno Pivo. Бандата, кръстена на любимата на всички рок фенове студена бира, идва у нас по покана на продуцентска компания "Арт БГ".

Повлияни от Ramones, Dead Kennedys, Motorhead и AC/DC, още от самото си създаване Hladno Pivo се превръщат в сензация с енергичния си суров звук и социални текстове, a през годините единодушно са обявени от феновете и критиката за най-популярната пънк-рок банда на Балканите изобщо.

Билети може да намерите в "Ивентим" на цена от 25 лв. за първите 100 броя, 30 лв. за следващите 200 билета и 35 лв. за всеки закупен билет след това. На място в деня на събитието ще струват 40 лв.

Основани в Загреб през 1987 г., вече три десетилетия Hladno Pivo нажежават до червено клубове и концертни зали не само в родната си Хърватска, но и в цяла бивша Югославия.

С 8 студийни и 4 "живи" албума в своята „пивография“ Hladno Pivo постепенно надграждат ранното си първично пънк звучене, създавайки собствен характерен звук, смесица от пънк, метъл, хард рок, хип-хоп и балкански етно ритми.

Днес Hladno Pivo покоряват град след град с разтърсващите си концерти, обикновено напълно разпродадени, с ярко сценично присъствие, въздействащо на публиката като ток с високо напрежение.

Освен с наелектризиращата си сила на живо Hladno Pivo могат да се похвалят и с цял куп награди: 14 пъти носители на "Порин" (хърватските "Грами"). Хелзингският комитет за човешки права присъжда на групата и престижното отличие на името на Йошко Кулишич за техния принос в разпространяването на послания за толерантност в Република Хърватска и целия бивш югославянски регион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови