Кремена Минева, първата цигулка в оркестъра на Андре Рийо: Очаквайте силна програма

Продават се последните билети за концерта на знаменития холандец на 8 юни в София

OFFNews 29 януари 2019 в 19:25 5375 0

В оркестър "Йохан Щраус", дирижиран от Андре Рийо, има музиканти от 28 националности. Сред всички тях блести българската цигуларка Кремена Минева.

Винаги усмихната, тя е един от стълбовете на оркестъра. Кремена казва, че за нея концертът на 8 юни в София отново ще бъде празник.

"Миналогодишната еуфория от първото ни посещение в България беше незабравимо преживяване за всички нас и особено за мен! Адреналинът от тези два концерта ме държа цяла седмица! Топлото посрещане на публиката, бурните аплодисменти още в началото на концерта, спряха дъха ми", споделя Кремена.

"Разкрепостената атмосфера в залата, танцуващите виенски валс хора ме направиха много горда, че имаме толкова хубава, открита и доброжелателна публика!"

Кремена е родена в София, но до 13-ата си година израства в Бургас. Започва да свири на цигулка едва 4-годишна. На шест получава като подарък от баба си първата си плоча с валсове на Щраус и любовта ѝ към тази музика се превръща в нейно призвание и професия. Завършва с отличен успех както Музикалната академия в София, така и Кралската консерватория в Лиеж. Вече 24 години Кремена Минева е част от оркестъра на Андре Рийо "Йохан Щраус".

Оркестърът на Рийо обикаля света и навсякъде събира любовта на многохилядна публика. Но да свириш в родината си за Кремена е повече от изпитание. Тя е винаги много емоционална, но признава, че миналата година, преди концертите в София, се е притеснявала много.

"Не само защото за първи път трябваше да вляза в ролята на преводач на Андре (моето изразно средство винаги е било музиката, а не думите и то пред 10 000 души публика). Не само защото цялото ми семейство и приятели бяха в залата, но в главата ми се въртяха и куп други въпроси - как ще ни посрещне българската публика, ще се осмелят ли хората да се отпуснат и да танцуват, от друга страна, какви впечатления ще остави България в Андре и моите колеги. Дали ще са такива, че да се върнем отново?

Сега, поглеждайки назад, виждам, че всичките ми страхове са били напразни. Чувството беше неописуемо! От една страна, позитивната енергията, която публиката излъчваше към Андре и всички нас на сцената, а от друга - силата на колегите - музиканти зад гърба ми, тяхната съпричастност и моралната подкрепа. Емоцията бе върховна и всички си тръгнаха много очаровани от българската публика и спокойствието, което нашата столица излъчва в сравнение с много други!", казва тя.

Тази година концертът на Андре Рийо ще бъде на 8 юни. Програмата ще бъде различна. "За мен лично новата програма е много по-интересна и разнообразна. Солата няма да са само певчески. Ще има и много инструментални изненади от членове на оркестъра - мултиталанти, владеещи не един инструмент. Убедена съм, че ще ви хареса! Чакам с нетърпение да се видим в зала "Арена Армеец" в София!"

Билетите за концерта на Андре Рийо са вече на изчерпване, а последни бройки могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови