''Контрол'' ще представят новия си албум ''Червената книга'' с концерт в Mixtape 5

OFFNews 21 април 2022 в 09:58 2296 1

Когато един албум се прави цели три години, не е чудно, че и промоцията за него се отлага три пъти. Но датата за промо концерта на „Червената книга“ на Контрол вече е ясна и непоклатима. След безброй перипетии, в петък, 29 април 2022 на сцената на Mixtape 5 ще се качат Оги Кьосовски, Владо Попчев, Иван Гатев и Стоян Тенев, за да представят на живо своя десети албум „Червената книга“.

Името на юбилейната тава на култовата българска пънк банда е истински и директен символ на изчезващия вид музиканти у нас – суровите и смели бунтари, пънк революционерите и тези, които смело се противопоставят на модите и мейнстрийма.

„Ние наистина сме изчезващ вид и ако хората искат да не попадат в „тъмната страна“ на безсмислената нова, популярна музика, трябва много да ни пазят, угрижват и поливат,“ предупреждават от групата.

Едно от най-важните послания в десетия, най-тежък и концептуален, албум на бандата е, че имат сила и енергия за нова музика, концерти и експерименти, а най-хубавото – е, че не отстъпват от принципите и желанията си.
Феновете, които са гледали Контрол на живо през последната година, навярно вече са чули някои от песните oт „Червената книга“, но на 29 април е официалното представяне на живо на албума в неговата цялост в столичния клуб Mixtape 5. Билети за концерта в София има в мрежата на bilet.bg.

В „Червената книга“ участие вземат и Gino Jevdjevic и Amy Denio от Kultur Shock в „Полиция“ и „Танго & Cash”, Радула в „Цар и господар“, Христо Намлиев във „Вкус за блус“.
Наред с новите парчета от „Червената книга“, феновете на най-влиятелната пънк банда на България ще могат да чуят и класиките „100-150“, „Обичам те, мила“, „Не умирахме от щастие“, „Бий хлапето“, „Ужас“, „Булка“ и да се сдобият с диск от ексклузивния тираж на албума.

На 29 април вратите на клуб Mixtape 5 отварят в 21:00, а концертът на Контрол започва в 22:00. Събитието се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура.
Билети – в мрежата на Bilet.bg. Събитието във Facebook e тук.

@Website Контрол
@Bandcamp Koнтрол
@Facebook Контрол
@Instagram Контрол
@Youtube Контрол

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови