'Контрабасът': Днес в Народен театър

OFFNews 19 януари 2021 в 10:16 2253 0

Днес от 19.30 на сцена "Апостол Карамитев" в Народен театър, Валентин Ганев представя моноспектакъла "Контрабасът".

Героят на Зюскинд е музикант, влюбен в млада оперна дива. Проблемът му е, че макар и да обича своя контрабас, той е отчаян от неговата незабележимост в оркестъра. Затворен сам в клаустрофобичното пространство на музикалната си стая, той ту се идентифицира със своя инструмент, ту се разграничава, като някъде в движението между двата полюса търси и да намери себе си. Търси го по начин парадоксален и комичен.

Пиесата е богата и разнообразна партитура за солист и контрабас, а човек и инструмент, за актьор и предмет. Валентин Ганев „просвирва” тази сложна партия с неочаквани нюанси и обертонове.

Награда АСКЕЕР`2001, ИКАР`2001 и Първа награда за мъжка роля на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. за Валентин Ганев.

Първа награда за режисура на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. и “Икар`2001” за режисура за Пламен Марков.

Награда за сценография на театралния фестивал в Благоевград през 2001 г. и Втора награда за сценография на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. за Невена Белева.

Драматург на постановката - Константин Илиев

Асистент-режисьор - Ренета Икономова

Художник на плаката и програмата - Стефан Десподов

Фотограф - Атанас Кънчев, Бистра Бошнакова

Представлението не е подходящо за лица под 14 г.

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!