Концертът на Laibach в Пловдив се отлага за следващата година

OFFNews 03 септември 2021 в 19:09 2514 0

Снимка Getty Images

Мащабният спектакъл на словенските пионери в индъстриъл рока Laibach с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив се пренасочва за септември 2022 година, съобщиха организаторите. Той беше насрочен за 18 септември.

Заради новата Ковид вълна, рискът за артистите е голям – за да се осъществи спектакълът, групата трябва да репетира четири дни в затворено помещение с над 80 души оркестър и хор, което крие огромен риск за всички. За да се гарантира безопасността на участниците в концерта (на сцената трябва да излязат около 100 човека), те трябва да имат отстояние от метър и половина един от друг, което напълно променя концепцията на шоуто и мапинг спектакъла към него. Концертът Laibach с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив ще се състои през септември 2022 година, като скоро ще бъде обявена точната дата и условията за връщане на билети.

Концертът на шведската метъл банда Katatonia в Античен театър в Пловдив ще се състои на 17 септември 2021 г. (петък). Орагизаторите съобщиха, че няма промени в графика, нито в пропускателния режим. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови