Кой взе наградите на Столична община за постижения в културата (снимки)

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2017 в 21:43 5490 2

Снимка Сергей Антонов

Тази вечер на церемония в Народния театър "Иван Вазов" бяха връчени наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата за 2017 г.

Композиторът акад. Васил Казанджиев е удостоен със Специалната награда на София.

Наградата на журито е за Къща за литература и превод на фондацията "Следваща страница".

Отличието за литература печели Милен Русков за романа "Чамкория", за театър - актрисата Меглена Караламбова, за музика - Кирил Маричков и група "Щурците", за визуално-пластични изкуства - Софийската градска художествена галерия, за художествена фотография - Иво Хаджимишев.

Наградата на София за кино е присъдена на филма "Мост към Кристо" на Евгения Атанасова-Тенева.

За архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда е отличено архитектурното студио "Морфкод", за критика и журналистика в областта на културата - Даринка Илиева, за танцово изкуство - спектаклите "Петрушка" и "Жар птица" на Софийската опера и балет по музиката на Игор Стравински.

В категорията фолклорни сценични изкуства е награден Нестор Несторов, в съвременни перформативни и мултижанрови изкуства - ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, и неговият артистичен директор Мира Тодорова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17059

2

рамбо

17.09 2017 в 23:16

Интересно ми е какви са "ярките постижения" на Кирил Маричков и Щурците в културата през 2017? Да, това е една от най-популярните наши групи от миналото, но те не записват и нямат концерти от 20-тина години.

7480

1

Plagiat

17.09 2017 в 22:24

пфуууу.... пренебрегнаха Професура. Факт.