Каварна Рок 2014 - хиляди загряха с Europe и Helloween преди Джулая (снимки)

Николаос Цитиридис 01 юли 2014 в 12:38 12408 3

Снимка Каварна Рок 2014

Sabaton

Хиляди рок фенове на Каварна Рок 2014 оставиха без думи и глас изпълнителите на феста Helloween, Sabaton, Krokus, Gus G, Pretty Maids, Europe, Gotthard и Jorn, а те от своя страна оставиха у рок феновете най-добрия възможен спомен.

Първият ден на Каварна Рок бе запазен за Battle of the Bands конкурса, където участие взеха две румънски, три български и една молдовска банда.

Голямата награда на конкурса бе две от групите, спечелили най-много от гласовете на публиката, да подгрява Europe и Helloween.

Големите победители при бандите бяха румънските Aura и българите Sevi.

Данчо Караджов със "Сигнал" бяха черешката на тортата в първия ден Каварна Рок 2014.

На 28 юни започна и същинският фестивал, който бе открит от гръцкия китарист Gus G. След него на сцената се качиха Pretty Maids, които се раздадоха от все сърце и определено дадоха заявка, че ще се върнат у нас.

Krokus, европейските AC/DC, забиха преди Europе със сетлист с няколко кавъра и свои песни.

Кулминацията на първата вечер определено бе Europe, които се качиха на сцената малко след 22 часа. Сетлиста им бе изпълнен само с най-доброто на бандата, като дори и човек, който не е чувал много техни песни края на концерта пя с пълно гърло "The Final Countdown".

29 юни бе запазен за любителите на по твърдата музика. Jorn Lande не разочарова феновете си и за пореден път доказа, че е един от най-добрите гласове на рока.

Gotthard успяха да загреят публиката до краен предел и я оставиха да тръпне в очакване на sabaton и Helloween.

Метъл батальонът Sabaton се качи на сцената в 20:30 часа и за радост на феновете откри с Ghost Division. Последваха няколко песни от последните два албума Heroes и Carolus Rex и завършиха с мощните Primo Victoria и Metal Crew.

В края на своето участие Sabaton обявиха, че ще се върнат у нас на 29 януари в столичната зала "Универсиада". Билетите може да купите от днес.

Helloween забиха песни от близкото и далечно минало. Анди Дерис и компания ни върнаха към Walls of Jericho с Ride the Sky и първият Keeper of the Seven Keys със Future World. Като за финал Helloween забиха любимите на публиката Dr. Stein и I want out.

Организаторите на Каварна Рок 2014 се бяха погрижили и за футболните фенове по време на феста, като отпред до кебапчетата имаше огромен телевизор, който предаваше двубоите от Мондиала.

И както винаги след рок фестивал номер 1 на Балканите на феновете сега им остава уникалният спомен и гадаенето на следващите изпълнители на Каварна Рок 2015.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!