Какво ще се случи на София Филм Фест'2014

Калоян Константинов 03 февруари 2014 в 17:30 3289 0

Стефан Китанов (вдясно) и Стефан Командарев (вляво).
Стефан Китанов (вдясно) и Стефан Командарев (вляво).

София Филм Фест започва на 6 март от 19:30 ч. в Зала 1 на НДК със световната премиера на филма на Стефан Командарев "Съдилището".

Прожекциите на филмите от фестивала ще продължат до 30 март в София, Бургас, Пловдив и Варна.

Билетите за 18-тото издание на София Филм Фест (СФФ) ще са по 8лв. редовният и 6лв. - намаленият за ученици, студенти и пенсионери. Те ще се продават в уникална опаковка - консервна кутия.

Билетът в консервната кутийка ще важи за всяка една прожекция във всеки един киносалон.

Той ще има специален код, който трябва да бъде регистриран онлайн или по телефона (номерът ще бъде обявен по-късно) - по този начин притежателят на билета може да избере кой филм да гледа и кога.

Билети ще могат да се закупуват не само от касите на киносалоните, но и от търговската мрежа - супермаркети, книжарници, бензиностанции и др.



Тази година ще има и панорама на творчеството на Ларс фон Триер.

На откриването на СФФ на 6 март ще е и премиерата на новата песен на Стефан Вълдобрев - "Сняг над Сахара", а специален гост ще е Мики Манойлович.

Някои от най-известните филми, които ще бъдат показани тази година на СФФ, са: "Нимфоманка" на Ларс фон Триер; "Великата красота" на Паоло Сорентино; "Гранд хотел Будапеща на Уес Андерсън; "Позиция на дете" на Калин Петер Нетцер; "Ида" на Павел Павликовски; "Голямата тетрадка" на Янош Сас; "Моето куче Килър" на Мира Форнай; "В разцвет" на Нана Еквтимишвили и Смон Грос; "Лоша прическа" на Мариана Рондон; "Крадецът на книги" на Брайън Пърсивал; "Краят на омагьосания кръг" на Феликс Хрунинген.



Специален гост на София Филм Фест ще бъде и чешкият режисьор Иржи Менцел с филма "Донжуановците".

Менцел ще получи званието Доктор хонорис кауза на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Закриващата прожекция на международната програма на фестивала ще бъде на 16 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови