Йорданка Христова си взе сбогом с кубинската публика навръх 3 март

OFFNews 09 март 2018 в 14:04 5056 0

Йорданка Христова си взе сбогом с кубинската публика навръх 3 март

Естрадната певица Йорданка Христова направи прощален концерт с кубинската си публика навръх 3 март. Концертът се е провел в театър "Америка" и на него са присъствали около 1000 души.

Според съобщение от ведомството на концерта са присъствали представители на държавната администрация в Куба, дипломатическия корпус, артистичните среди, българската общност и кубинци, завършили образованието си в България, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР), което е финансирало проявата.

След концерта в Хавана, Йорданка Христова е заминала за Мексико, където е втората спирка в турнето на певицата.

Средствата, платени от МВнР, идват от бюджета по Комуникационния план за Българското председателство на Съвета на ЕС. От Външно обясниха за OFFNews, че концертите на Йорданка Христова са част от културната програма, с която дипломатическите ни мисии в Куба и Мексико отбелязват Националния празник и българското председателство на Съвета на ЕС. 

"В Плана, освен реализирането на събития за популяризиране и повишена видимост на приоритетите на Българското председателство, са включени и съвпадащите с периода на Председателството национални празници, двустранни и многостранни годишнини, и други ключови международни събития", обясниха от Външно.

Утвърденият бюджет за събитията в Куба и Мексико за периода на цялото председателство е в размер на 14 000 лева, а към момента платените разходи за участието на Йорданка Христова са 1494 лева - това е цената на самолетните билети по маршрут София-Хавана, Хавана-Мексико, Мексико-София. 

В утвърдения бюджет не е предвиден хонорар за артиста, а изявите на Йорданка Христова са планирани само в Хавана и Мексико.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!