Изкуство с мисия - посвещават театрален фестивал на актьора Димитър Еленов

Беатрис Младжова 22 юни 2022 в 12:37 1350 0

Димитър Еленов

Снимка Уикипедиа

Димитър Еленов

Театрален фестивал, посветен на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър Еленов, ще се проведе на 29 юни-1 юли на сцената на Кино Кабана до НДК.

Фестивалът е организиран от Столична община и има за цел да продължи над 40-годишната мисия на Еленов. 

Десет от неговите ученици, които вече са утвърдени и популярни артисти, ще проведат уъркшоп. Посетителите могат да открият артистични ателиета в открита среда. Те ще могат пряко да общуват с творците, преминали през театралната студия на Еленов, а младите таланти имат шанса да намерят своя ментор в изкуството. Важен акцент от събитието е привличането на нови публики, чрез включването на хора от уязвими групи - деца със специфични нужди, деца в неравностойно положение, деца на бежанци от Украйна и др.

Организаторите на фестивала ще общуват с различни групи хора в опит да докажат, че клишетата, дискриминацията и предразсъдъците нямат място в днешния свят. "Фонът, на който живеем е нов – пандемия, online общуване, дезинформация, война. Творецът не затваря очи, творецът е буден, чрез обединение разширява хоризонтите вътре в нас, за да даде посока, смисъл и кураж. Да даде любов, чиято липса ни кара да се страхуваме", коментират те.

Специален гост на събитието ще бъде Димитър Рачков, който е и ученик на Димитър Еленов.

Димитър Еленов (1947-2020) има театрални студии повече от 40 години без прекъсване и в различни градове – Бургас, Варна, Шумен, Несебър, Каварна, Перник, София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови