Из непокътнатото от 100 г. френско имение на Луи Мантин (снимки)

Оffnews 21 февруари 2017 в 13:13 4959 0

Имението "Мантин" в град Мулен, Централна Франция, е построено през 19 век. То отворя вратите си за посещения през 2010 г, пише сайтът "Тhe vintage news".

Било е собственост на богат изкуствовед от Мулен - Луи Мантин, като целта му е била да има достатъчно място за своите картини и колекции от произведения на изкуството. 

Преди да почине през 1905 г., той завещава имението на град Мулен. В него се пише, че имението трябва да бъде оставено "непокътнато" за 100 години напред, за да може след това хората да видят "образец на буржоазен дом от 19 век".

Така къщата е държана под ключ 100 години, потънала в забрава. След продължително възстановяване е открита като музей на еклектичния вкус на бившия му собственик. 

Проектът на имението е преминал през идеята за готически замък, но окончателния дизайн е живописен, също така има масивна дървена ламперия, на места нео-ренесансов декор и картини в стил Луи XVIII. 

Имението има множество удобства - ток, душове и дори затопляща се тоалетна чиния. 

Музеят съдържа главозамайващ лабиринт от картини, книги, снимки, миниатюрни предмети, препарирани животни, керамика, минерали, резби, редки и необичайни предмети, събрани от Луи Мантин по време на пътуванията му в различни части на света. Богатата колекция и украсата на къщата и дават уникален характер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови