Ивайло Стоянов представи изложбата си Еквалайзер II (снимки)

OFFNews 31 октомври 2018 в 18:26 2059 0

Фотографът Ивайло Стоянов представи изложбата си "Еквалайзер II" снощи в галерия "Аросита".

Изложбата е вдъхновена от страстта на Стоянов към музиката. Около 100 човека се редуваха да разгледат фотографията, докато той стимулира допълнително сетивата им със свой музикален пърформънс.

Изобразената на творбата музикална вълна обаче не е от конкретно произведение – Стоянов я определя като "вътрешна, моя вълна":

"Аз съм голям фен на аудио техниката – качествената. Благодарен съм на вселената, че мога да притежавам такова нещо. Като си пусна било то касетка, CD, все едно, че този, който го слушам, пее пред мен. Това нещо страшно много ме вдъхновява – да имаш концерт вкъщи е невероятно чувство."

Той обаче не търси музиката само на обичайните места – за него тя е навсякъде и само чака да бъде открита.

"Това е нещо, което аз го намирам в околната среда около нас. За мен музиката не е само някъде, на някой плейър, тя е тотално около нас – може да бъде фасада на сграда, всичко останало, природата, няма никакви ограничения. Просто човек трябва да го усети и то се случва."

Стоянов е роден в Карлово, но живее в София. През 2007 г. завършва фотография в Академията за изящни изкуства към университета Йоханес Гутенбер в Майнц, Германия. От 2010 г. е преподавател и основател на специалността Концептуална фотография в Нов български университет, София. Заедно с колегата си Орлин Георгиев Стоянов отваря школа за съвременна фотография на име Photo Concepts. Там той помага на своите студенти да развият творческия си потенциал.

Това е втората част на изложбата "Еквалайзер", която Ивайло Стоянов представя преди 7 години. На въпроса дали да очакваме още едно продължение той отговаря уклончиво:

"Човек трябва да узрее за тези неща. Не става от днес за утре."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови