Италианската певица Flo гостува в България за Eвропейски музикален фестивал

OFFNews 03 април 2024 в 15:24 975 0

Италианската певица Flo гостува в България за ''Eвропейски музикален фестивал''

Снимка Италианската певица Flo гостува в България за ''Eвропейски музикален фестивал''

Италианската певица Flo гостува в България за ''Eвропейски музикален фестивал''

Италианската певица Flo (артистичен псевдоним на Флориана Канджано) ще се срещне с българската публика на 20 април в „София лайв клуб“. Тя ще представи концерта „Средиземноморски разкази“ (Racconti Mediterranei) в рамките на XXIV-тото издание на „Европейски музикален фестивал“, в партньорство с Италианския културен институт, съобщават организаторите.

В концерта ще вземат участие още Федерико Луонго - китара, Давиде Костальола - бас и Микеле Майоне – перкусии. Критиката определя „Средиземноморски разкази“ като един от най-магичните концерти, които могат да бъдат видени, запленяваща симбиоза между южноиталианската традиция и мелодии от целия свят. Събитието предизвиква изключителен интерес навсякъде, където е представяно: в Италия, Австрия, Германия, Чехия и Словакия, отбелязват от екипа.

„Слушах един концерт на Flo в камерна формация – глас и китара и мога да кажа, че тя е творец, успяващ да очарова публиката с малко ноти и инструменти. Когато пее, Flo прави връзка директно с душата на слушателя и предава на публиката старинната неаполитанска традиция в нова форма“, казва по повод събитието Мария Маца, директор на Италианския културен институт в София. „Сигурни сме, че концертът ще се хареса на българската публика, но също и на гостите на София, тъй като музиката има силата да докосва сърцата на различни хора“, допълва тя.

Възпитаник на Музикалната академия „Сан Пиетро а Майела“ в Неапол, певицата Flo получава многобройни награди още с първия си диск, издаден през 2014 г. Сред тях са отличията Musicultura 2014 и наградата на Radio Rai 1. Албумът е последван от множество турнета из страната и първи изяви в европейски клубове и фестивали. В хода на своята кариера Flo си партнира с музиканти като Стефано Болани, Тоска, Паоло Фрезу, Даниеле Сепе, Енрико Рава, Хорхе Ернандес, Лука Акино, Винченцо Зитело, Елена Леда, Паоло Анджели и Пепе Сервило. На театралната сцена тя участва в музикални и драматични спектакли, под режисурата на Алфредо Ариас, Мимо Борели, Давиде Йодиче, Масимо Лукони, Клаудио Матоне, Джино Ланди. Flo пише музика за театъра, киното и телевизията. Тя е режисьор на поредица от епизоди, посветени на музиката, за швейцарското радио и телевизия и участва в няколко документални филма на Deutschlandfunk Kultur.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки