Именитият драматург Себастиен Тиери ще е зрител на собствената си пиеса в Сатирата

Зарина Василева 06 ноември 2018 в 19:00 2350 0

Себастиен Тиери

На 19 ноември именитият драматург Себастиен Тиери ще бъде зрител на собствената си пиеса в Сатиричния театър. 

"Обичай ме" се играе едва от пролетта на българска сцена, но се радва на заслужени овации. 

Сред изобилие от лиризъм, метафори и ирония, героите се опитват да намерят прекия път към себе си и да запълнят емоционалните си липси. Търсенето на смисъла очаквано отвежда към семейството и любовта, толкова трагикомично, колкото често се случва в самия живот. 

"Интрига и изискан хумор", "изключителна актьорска игра", "много стойностно представление" са само част от отзивите за постановката. 

Димитър Баненкин, Албена Павлова, Стоян Дойчев, Милена Аврамова са актьорите, които майсторски се превъплъщават в героите на сцената. 

"Смехът и драмата се смесват във виртуозна комбинация така, както ги срещаме в живота", събира спектакъла в едно изречение режисьорът Андрей Калудов.

"Обичай ме" е последната творба на френския комедиограф Себастиен Тиери. Роден е през 1970 г., автор на няколко пиеси, в които самият той играе, носител на престижната  „Молиер“. Наричат го „новата звезда на френския театър“ и го сравняват с Бекет и Кафка, а пиесите му вече носят определението „умни криминалета“. Действието в историите на Тиери е винаги много динамично, интригата държи в напрежение, а финалите на пиесите му водят до далеч по-големи обобщения, от тези, характерни за развлекателния театър. Тиери се оказва майстор на съчетаването на напрегнато драматично действие с фин, изискан и ярък хумор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови