IL DIVO идват в София с The Greatest Hits Tour в памет на Карлос Марин

OFFNews 21 април 2022 в 07:59 1819 0

След трагичната загуба на Карлос Марин от IL DIVO, който си отиде през декември на 53 г., членовете на групата – американският тенор Дейвид Милър, френският поп певец Себастиен Исамбард и швейцарският тенор Урс Бюлер, ще продължат турнето си, което ще премине в знак на почит към Марин.

В София очакваме IL DIVO на 22 октомври в зала 1 на НДК.

Световната обиколка, обявена по-рано като „For Once in My Life Tour“, ще прерасне в мащабно турне с най-големите хитове и ще включва специален гост, баритона Стивън Лабри. 34-годишният певец с мексикански корени, роден в Далас.

Всички билети от първоначално планираните дати остават валидни за концертите през 2022 г. 

„Карлос беше личност по-голяма от живота, рядко срещана комбинация от невероятно красив, божествен глас и абсолютен, огромен талант. Неговата страст, игривост и чувство за хумор бяха магически, а смехът му винаги би повдигнал всеки. Той беше обичан от милиони фенове по целия свят и ние имахме късмета и честта да можем да пеем заедно с него толкова много години. Силно ще ни липсват неговата сърдечност, приятелство и брилянтният му глас. В негова чест ще създадем фондация на Карлос Марин и ще отдадем почит на пеенето му в бъдещите ни изяви. Нека всички го запомнят с красивата му душа, невероятния му талант и нека завинаги почива в мир“, споделят Милър, Исамбард и Бюлер в изявление.

Турнето подкрепя техния десети студиен албум, For Once In My Life: A Celebration Of Motown (Decca Gold), наличен сега, както и Фондация Карлос Марин.

IL DIVO е основана през 2003 г. Има над 30 милиона продадени записи и 160 златни и платинени албума в 33 държави. Те съчетават класическото оперно пеене с поп звучене. Едноименният първи албум IL DIVO слага край на 25-годишния рекорд на Led Zeppelin, които се изкачват на върха, без преди това да са имали комерсиален сингъл. Те участват в Кралското вариететно шоу пред кралица Елизабет II, записват основната тема за световната купа по футбол FIFA 2006 и я изпълняват пред повече от 1 милиард души, откриват концертите от турнето в Америка на легендарната Барбра Страйсънд.

Билетите за шоуто на IL DIVO в памет на Карлос Марин са на цени от 80 до 200 лв. и са продажба в мрежата на Eventim, на касите на Билетен център НДК и онлайн на https://www.eventim.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови