Японските барабанисти 'Ямато' с първи концерт във Варна и безплатен детски уъркшоп

ОFFNews 09 ноември 2018 в 18:22 2525 0

Японските барабанисти Ямато ще изнесат своя първи концерт във Варна на 13 ноември от 19.00 ч. в ДКС и ще проведат безплатен уъркшоп за деца на 12 ноември от 18:30 ч. в Гранд Мол.

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава “Hyu-ga (Изгрев)”. 

За изминалите 25 години Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Техните изпълнения винаги са се радвали на отлични отзиви от публика и критика; през годините славата им се разпространява лавинообразно на длъж и шир, а британските медии нарекоха техния звук “Музиката на тялото”.

Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца всяка година – изнасят експлозивните си представления по целия свят. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители.

Дванадесетте барабанисти ще дадат възможност на децата да се докоснат до тайко-барабаните, направени от 500-годишно дърво, и да участват в разучаването и изпълнението на песни. Японските изпълнители вярват, че ритъмът на тайко е достъпен за всеки човек, защото е като пулса на сърцето, което всеки човек носи в себе си. Винаги когато имат възможност, те са щастливи да помогнат на младите почитатели на японските барабани лично да участват в създаването на уникален ритъм.

Уъркшопът е подходящ за участие на деца над 10 години.

Повече информация на страницата на събитието във Фейсбук.

Концертът на Ямато в София е на 18 ноември, а в Пловдив - на 15 ноември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови