Японски танцьори с безплатни представления в София на 25 и 26 август

OFFNews 25 август 2014 в 13:36 2509 0

Танцьорите от MuDa.
Танцьорите от MuDa.

На 25 и 26-ти август японската авангардна танцова трупа MuDA ще изнесе безплатни представления на сцената на One More Kino в София.

От 19:00 часа танцьорите ще направят своето ритуално боядисване на тялото си в градинката пред One More Kino, а вратите на самото представлението с начален час от 21:00 отварят от 20:00 часа.

MuDA e формирана през лятото на 2010 г. в Киото от няколко соло артисти, изявяващи се в различни жанрове – сред тях са композиторът Toru Yamanaka и Shinta Inoue, който се занимава със съвременно визуално изкуство. Централна фигура в трупата е танцьорът-хореограф Quick.

Ритуалното изрисуване на тялото.


Целта на MuDA е да достигне непознати територии, движейки се на границата на физическото и сетивното, преодолявайки всякакви ограничения. Изследвайки темите за анима (душа), физика, вселена, ритуал и стрес, MuDA предлага уникално представление, което не се вписва в нито един установен жанр и използва разнообразни изразни средства: танц, музика, екранни образи, изобразителни и бойни изкуства.

"Rites of circulation" e част от дните на японската култура и се провежда под патронажа на Посолството на Япония в Република България.

One More Kino се намира в градинката на НДК, близо до паметника "1300 г. България".


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови