Групата от рок звезди Легендите представят първа обща песен на турне

Йордан Караджов, Станислав Сланев-Стенли, Константин Цеков и Димитър Кърнев се събират отново

OFFNews 30 май 2023 в 14:55 1112 0

Легендите

Снимка Легендите

Легендите

След няколкогодишно прекъсване на конертите си група „Легендите“ се завръща на българската музикална сцена, съобщават организаторите от Event Masters.

Първата обща авторска песен на групата „Легендите“ ще звучи на лятното им турне тази година, съобщават организаторите на турнето. По думите им „Легенда за любовта“ и като стил обединява по нещо характерно от четирите групи, от които идват членовете на формацията.

Идеята е на Димитър Кърнев. „Смятам, че, освен старите хитове и любими песни, има потенциал и за нова продукция от нас. Споделих желанието си с Данчо, Стенли и Косьо и ги помолих да ми се доверят. След няколко дни бях готов с композицията и всички много я харесаха. Вдъхновение ми дойде за основата на текста, за който допринесе и Ваня Щерева, както и Живка Шопова. И така, „Легенда за любовта“ ще е факт скоро, а на живо ще я изпълним в градовете от лятното си турне през юни и юли!“, разказва музикантът.

Йордан Караджов, Станислав Сланев-Стенли, Константин Цеков и Димитър Кърнев се събират за поредица рок концерти в цяла България. Турнето на „Легендите“ започва във Велико Търново на 14 юни, където за пръв път „Легенда за любовта“ ще звучи на живо.

Следващите дати са 15 юни – Пловдив, 16 юни – Стара Загора, 18 юни – Варна, 20 юни – Шумен, 21 юни – Русе, и 16 юли – Бургас.

„Легендите“ е група, която обединява музиканти от три поколения в общ проект. Участват Йордан Караджов от „Сигнал“, Димитър Кърнев от D2, Константин Цеков от ФСБ и Станислав Сланев-Стенли. Гост-музиканти са Александър Обретенов и Васил Вутев.

Всеки от фронтмените ще изпее песен на друга група, чиито член не е.

„В „Легендите“ съм по покана на Косьо Марков. Спечели ме с това, че ще има яко рок. И наистина е така!“, казва Данчо Караджов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови