Група ''Остава'' с нов клип към песента им ''Елвис/Радио''

OFFNews 29 ноември 2021 в 12:24 1560 0

Остава и музикалната платформа Urban Tapes заснеха видео към още една емблематична песен на групата, а именно „Елвис/ Радио“. Мястото на снимките отново е Дом на културата „Емануил Манолов“ в Габрово, локация оставила своя емоционален отпечатък в историята на бандата.

Песента е част от албума „Моно“, който излиза в началото на декември 2004г. и се превръща в неотлъчна част от плейлистите на стотици меломани в България и отвъд.

„Това е периодът, в който бях обсебен от Елвис Пресли и Чарли Чаплин и възпявах отчуждението, където намеря. Това бяха и годините, когато много сериозно се говореше, че радиото умира като медия, а аз реших да го възпея.„ – споделя Свилен.

След като заснемат видео клипът към „Лондон? Париж? Берлин?“, който е част от проекта „Дом на културата – визуално съхранение“, момчетата от Остава и Urban Tapes, решават да снимат видео и към песента „Елвис/ Радио“, която спечелва сърцето на Самуил, част от творческото дуо на Urban Tapes, още когато я чува за първи път преди 17 години.

„Когато бях на 17 години, напълно нелегално отидох на първия си концерт на Остава във Варна с чужда лична карта. Там чух за първи път групата, която толкова ми напомняше на всички бритпоп групи, които слушах тогава. По средата на сета им, когато вече хората бяха прилично пияни и танцуващи, Свилен запя „Елвис/ Радио“. От там насетне всичко е история. Станаха една от любимите ми групи. После от техен фен, станах техен приятел, а те се превърнаха и в едни от най-любимите ни групи за Urban Tapes и дори можем да ги наречем Partners in Crime. Когато имахме възможност да запишем нова сесия с Остава, на такова емблематично място за тяхната история и кариера, бях убеден, че трябва да си пожелая точно това парче, което обожавам и постоянно си припявам.“ – разказва Самуил.

„Елвис/ Радио“ можем да чуем на живо този петък, 3-ти декември, в клуб Строежа.

БИЛЕТИ за концерта могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови