FotoEvidence на Светлана Бахчеванова стана част от фотографските Оскари

OFFNews 24 август 2017 в 15:03 3477 0

Издателството за документална фотография FotoEvidence на българката Светлана Бахчеванова стана партньор на World Press Photo за раздаването на годишни фотографски награди. 

От 2018 годишната награда FotoEvidence Book Award, която дава издателството досега, вече ще е with World Press Photo. 

След седем години и шестнадесет книги очакваме наградата "FotoEvidence Book with World Press Photo да разшири обхвата си пред световна аудитория, да укрепи нашата мисия за насърчаване на социалната справедливост и да увеличи подкрепата ни за фотографите, които демонстрират кураж и ангажираност в преследването на човешки права, заявява Светлана Бахчеванова. 

Ларс Бьоринг, управляващ директор на фондация World Press Photo, допълва: За нас е удоволствие да работим в тясно сътрудничество с FotoEvidence. Фондацията ни разширява всички области на своята дейност и като част от това сме по-ангажирани от всякога да популяризираме визуалната журналистика, която се занимава със социалната справедливост. Наградата "FotoEvidence Book" с World Press Photo ще се основава на ангажимента на Светлана и нейния екип и ще спомогне за по-нататъшната ни съвместна мисия. 

Партньорството между FotoEvidence и "фотографските Оскари" ще донесе на победителя и двама избрани финалисти участие на експозицията World Press Photo 2018-та в Амстердам, а книга с фотографиите им ще обиколи над 100 града по целия свят. 

Победителят ще води еднодневният уъркшоп Expose в Ню Йорк за млади фотографи.  

Конкурсът вече е отворен за участници. Повече информация може да откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков