Фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година в София

Между 7 ноември и 2 декември ще видим общо 15 спектакъла

OFFNews 21 октомври 2021 в 16:28 1293 0

Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година и ще представи изключителна международна и локална програма под мотото “Вътрешно горене”

Между 7 ноември и 2 декември в рамките на фестивала за свободен театър ACT ще видим 5 чуждестранни представления на едни от знаковите театрални и танцови компании днес - Саша Валц & гости (Германия), компания Нон Нова и Фиа Менар (Франция), Сеньор Серано (Испания), Анджела Денс Къмпани Микро театър и Мириам Енгел (Израел) и Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия).

Освен забележителни международни спектакли, единадесетото издание на ACT - “Вътрешно горене” - ще представи и силно локално съдържание. За първи път в историята на фестивала 10-те български представления, които ще гледаме, са селектирани от самата независима сцена.

Общо 15-те спектакъла от ACT 2021 са предназначени за широка и разнородна публика, а за българската театрална и танцова общност е предвиден и сериозен образователно-дискусионен модул: серия от уъркшопи и майсторски класове с всички гост артисти от Европа и техните български колеги, конференция и кръгла маса.

В програмата на ACT тази година уъркшопи и майсторски класове ще проведат Фиа Менар, Мириам Енгел, Карин Пауър и Алдо Джаноти, Саша Валц & гости, Ива Хорват, Мануела Саркисян, Венелин Шурелов, Калина Вагенщайн, Димитър Узунов, Василка Шишкова, Ружа Загорска.

"АСТ Фестивал за свободен театър навлиза във второто си десетилетие с ясна цел - не само да представя значими проекти на независимата сцена, но и да разширява възможностите пред българските артисти за усъвършенстване и съвместна работа на местно и международно ниво. Вътрешно горим, това е ясно. Но това е само етап в историята на енергетиката - време е за устойчиви творчески политики.” - споделя Стефан Прохоров, председател на Асоциацията за свободен театър, която заедно с театрална компания МОМО провежда фестивала ACT вече 11 години.

Събитията от ACT 2021 - представления, уъркшопи и майсторски класове, конференция и кръгла маса, ще се проведат на четири сцени: Топлоцентрала, Дерида, ДНК и Сити Марк Арт Център.

Пускането на билети в продажба ще бъде обявено допълнително съобразно актуалните противоепидемични мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови